19.05.2021.

14:55

Foto:

Srbija

O OVIM DEVOJKAMA PRIČA CEO SPORTSKI SVET! Kikindske gimnazijalke dvostruke državne prvakinje u rukometu

Izabranice profesora fizičkog vaspitanja kikindske gimnazije Ilije Rodića, koji jepredvodio šampionke, najlepša su priča kikindskog rukometa, sa upisane dve senzaconalne pobede, 2019. i 2021, (prošle godine takmičenje nije održano, zbog epidemijske situacije) i tako postale ubedljive državne prvakinje u rukometu. One su u finalu republičkog školskog takmičenja u Karatašu, pobedile učenice Ekonomsko-tgovinske škole iz Prijepolja rezultatom 30:12.

Informer

 

- Prvu utakmicu igrale smo protiv Sopota i tada smo najviše strahovale kakav će rezultat biti, međutim, pokazale smo šta znamo i time obezbedile pobedu. Nakon toga, usledile su lake utakmice sa školom iz Prijepolja i Farmaceutskom iz Beograda, dobile smo 18 poena razlike i ubedljivo pobedile-kaže Teodora Đukičin, koja je na poziciji srednjeg beka.

Informer

 

Većina devojaka su članice Ženskog omladinskog rukometnog kluba „Kikinda“ i ovo je je izuzetan uspeh za školu, grad i sam klub-rekao je profesor Ilija Rodić.

- Biti dva puta pobednik državnog prvenstva uzastopce je velika čast i uspeh. U novembru nas očekuje Svetsko prvenstvo u Beogradu i nadamo se dobrim rezultatima-doda je Rodić. Grad Kikinda daće maksimalnu podršku školskom sportu i stvoriti uslove za naredna takmičenja, poručeno je danas na prijemu rukometašica u Gradskoj kući, koje je ugostio gradonačelnik Nikola Lukač sa svojim saradnicima.

Informer

 

- I ranije smo imali šampione u ženskom školskom sportu, naročito u rukometu, ali nijedna škola, kao sada gimnazija, nije imala ovakvu dominaciju-istakao je Dragan Pecarski, član Gradskog veća za spot i omladinu.

Informer