31.05.2021.

14:31

Foto:

Srbija

Izabrana najlepša dvorišta Levča! Foto

Nagrada za najlepše etno dvorište je pripala Planki Tanasković iz Cikota, a za najlepše park dvorište Nikoli Popović iz Lomnice. U kategoriji etno dvorište, prvo mesto osvojila je Kata Maksimović iz Sibnice, dok je nagrada za najlepši detalj otišla u ruke Olivere Obradović iz Kavadara.

Nagrade će biti uručene 10. jula u okviru manifestacije "Vino fest", u parku OŠ "Svetozar Marković" u Rekovcu, a nagrađeni domaćini će predstavljati opštinu Rekovac na regionalnoj turističkoj manifestaciji "Otvorena dvorišta", čije će se finale održati u Topoli, 12.jula na Etno sajmu "Domaće – prirodno".

Informer

U Turističkoj organizaciji kažu da je pravo zadovoljstvo pohvaliti vredne domaćine i priznati da je kultura stanovanja i lepota življenja podignuta na viši nivo u našoj opštini. Cilj akcije je podstaknuti građane na očuvanje životne sredine i kreativnije uređenje privatnih eksterijera koji doprinose lepšem izgledu naše opštine. Vredni ljudi, skromnim sredstvima, ali sa velikom željom, voljom i entuzijazmom uređuju svoje prostore i predstavljaju primer kako se treba odnositi prema dvorištu ili kući.