03.06.2021.

14:50

Foto: Tanjug

Srbija

Uručeni ključevi automobila dobitnicima nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" /FOTO/

Ključeve 15 automobila uručio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Mirko Janić.

On je čestitao dobitnicima, koji su danas došli u Kragujevac da potpišu ugovor i preuzmu svoje automobile, istakavši da uzimanje fiskalnih računa ima veliki značaj u suzbijanju sive ekonomije.

- Jedan od efikasnih načina za sprečavanje sive ekonomije je izdavanje fiskalnih računa svakom građaninu. To znači da će prilikom svakog prometa biti plaćen porez, a samim tim će biti više novca u budžetu, biće veći prihod i shodno tome ćemo moći da planiramo da se opreme bolnice, da ulažemo u zdravstvo, nove puteve, veća socijalna davanja za najugroženije kategorije i da smanjimo nezaposlenost - istakao je Janić.

Informer

Fijat 500L


Veliko interesovanje građana za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ pokazuje i da oni prepoznaju koliki je značaj ove akcije. Janić ističe da u izvlačenju učestvuje preko tri miliona koverata.

- Ogromno interesovanje i te kako govori o svesti naših građana da prepoznaju da siva ekonomija neće uspeti i da ćemo zajednički sa Vladom Republike Srbije uspeti da sprečimo svaku vrstu sive ekonomije i zloupotrebe i da na taj način prihodujemo u budžetu i uradimo neke kvalitetne stvari za državu - rekao je on.

Dobitnici automobila iz raznih krajeva Srbije danas su u Kragujevcu, u salonu automobila Nikom, preuzeli svoje automobile, a kako su Tanjugu rekli, račune uzimaju stalno i učestvuju u nagradnoj igri.