07.06.2021.

15:22

Foto: Privatna arhiva

Srbija

ZA SMRT SUPRUGE OPTUŽIO LEKARE: Pocepali su joj jednjak umrla je u najvećim mukama! U BOLNICI TVRDE: Uradili smo sve u našoj moći!

Prema rečima Miodraga Stokovića njegova supruga Ljuljana je 6. septembra 2020. godine zadobila hematon glave. Hitna služba iz Požege ju je prebacila u Opštu bolnicu Užice.

- Užicu je primljena konkretno i posle pregleda i snimanja je isti dan poslata za Beograd u Klinički centar gde je 8. septembra 2020. godine uspešno operisana. U Beogradu je posle operacije bila u polukomi i na respiratoru. Iz Beograda je 17. septembra 2020. godine ponovo prebačena u Opštu u Užice na dalje lečenje.

Zaključak lekara iz Beograda je:”Obzirom da nema indikacije za daljim akutnim i neurohiruškim lečenjem, jer su je joj i svi ostali organi zdravi”. Ali na intezivnoj nezi šok odeljenja bolnice u Užicu Ljiljanu su ponovo vratili na respirator.

Tu na žalost prave kardinalnu grešku i respiratorom cepaju Ljiljani jednjak u dužini 16 cm, što je naknadno utvrđeno – kaže Miodrag.

On tvrdi da dok je njegova supruga bila u Beogradu na lečenju, svakodnovno se čuo sa lekarima, koji su mi rekli da je opreracija prošla dobro i da joj je leva strana tela samo privremeno oduzeta.

- Ljiljana se probudila iz kome 27. septembra 2020. godine u Užicu i za nju nastaju dani pakla. Tad su lekari primetili da ona ne može da jede, a to je kriveno od mene, pa su me tražili da dođem u bolnicu. Dolaskom u bolnicu rečeno mi je da ima infekciju grla i da bi trebalo da dam saglasnost da joj ugrade “kanilu” u vrat da lakše diše i da izbaci šlajm. Na moju najveću žalost ja sam to potpisao i otovorio vrata pakla za moju Ljiljanu – rekao je Miodrag.

Informer

 

Još kaže da su Ljiljanu zatim prebacili na hirurški blok bolnice.

- Na hirurgiji su bili svesni da oni ne mogu da urade sanaciju jednjaka i umesto da je pošalju u Institut za jednjak u Beograd, oni moju Ljiljanu tretiraju kao da je kunić za eksperimente i vrše dve kvazi operacije. Ljiljana u najvećim mukama umire 5. novembra 2020. godine.

Umesto oporavka i rehabilitacije u Užicu vrše tri operacije nad Ljiljanom. Dve operacije su izvršili bez mog i Ljiljaninog pristanka zašta imam validan dokument. Moja Ljiljana nije mogla da izdrži četiri operacije za 60 dana pošto nije mogla da jede i pije, lekari su to znali i opet tvrdim da je namerno usmrćena – kaže Miodrag i dodaje da iza ove izjave stoji, kao i iza svake moralne i krivične odgovornosti.

U Opštoj bolnici u Užicu kažu da je nakon našeg obraćanja bolnici formirana komisija koja je ispitala ceo slučaj.

- Novoformirana komisija je uzela slučaj u razmatranje, iako je već bio razmatran. Nakon urađenog unutrašnjeg stučnog nadzora zaključak komisije je sledeći:”Od prvog pojavljivanja pacijentkinje Stoković u Opštoj bolnici u Užicu, pa do kraja njenog lečenja u našoj ustanovi, i na žalost smrtnog ishoda, pacijentkinja je lečena po protokolu i preduzete su sve aktuelne mere koje su na snazi u OB Užice – rekla je PR ZC Užice Danijela Vasilijević.

Takođe, u bolnici kažu da su vršene konsultacije sa klinikama za jednjak i da je postupano po svim uputstvima.