17.06.2021.

14:16

Foto: K.R.

Srbija

STRAŠNI ŠUMADINO ATRAKCIJA ŠUMARICA! Kada čujete njegovu riku, jasno vam je da on nije obična životinja/VIDEO/FOTO/

Tu je ogromni dinosaurus, koji se pokreće i kao da čuva sada najveću atrakciju ovog mesta, Avantura park. On se zove Šumadino, i na ulazu je u borov hlad koji skriva pravu zabavu za decu ali i odrasle.

Informer

 

Bojan Pavlović direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac kaže da se Avantura park sastoji iz tri celine.

- U jednoj su prepreke koje idu između stabala i kroz krošnje drveća. Ima dva nivoa, i prvi, niži je za početnike i decu, dok je viši nivo predviđen za odrasle i one kojima treba malo više adrenalina. Tu je i poligon spretnosti, gde su prepreke koje deca mogu da prelaze i tu razvijaju svoje veštine i pre svega psihomotoriku.

Informer

 

Treći deo je i najpopularniji među najmlađima, sa maketom dinosaurusa koji je u anketi dobio naziv „Šumadino“. On je na struju, pomera vrat i rep i ispušta autentične zvuke, kaže Pavlović.

Ovaj zabavni i rekreativni park se nalazi odmah iznad plaže Šumaričkog jezera, i upotpunjuje već postojeće sadržaje – terene za odbojku na pesku, stoni tenis, i ugostiteljske objekte... Mesto je idealno za decu ali i za odrasle, jer dok oni plivaju,sede i druže se u restoranu, ili pecaju, najmlađi imaju svoje mesto za zabavu a to je baš Avantura park. On radi od maja do oktobra, i radnim danima od 11 do 19 sati. Vikendom se otvara sat ranije.

Informer

 

- Instruktori sportskog društva „Radnički“ su uvek tu, i oni daju uputstva kako se prolazi Avantura park, a svi posetioci bez obzira na godine dobijaju i zaštitnu opremu. I ako je izuzetno popularan, cena se nije promenila poslednje tri godine, i ulaznica košta 300 dinara, objašnjava Bojan Pavlović. Kako dan odmiče, u popodnevnim satima se i broj avanturista povečava... Svako prvo dolazi na mesto gde oblači zaštitnu opremu. Vezuje se specijalnim kaiševima za sajle tako da ne postoji mogućnost pada sa visine.

Tu je i šlem, koji glavu čuva. I onda kreće veranje uokroz krošnje, hod po brvnima i sajlama, provlačenje kroz prepreke... ne deluje lako, ali je hrabrih srca u centru Šumadije očigledno mnogo.

Informer

 

Tokom sezone više hiljada ljudi prođe kroz ovaj zabavni avanturistički sadržaj, a ima i onih koji dolaze iz okolnih gradova da se uglavnom vikendom porodično zabave i provedu dan na ovom jedinstvenom jezeru koje se nalazi u samom gradu.

Avantura park na Šumaričkom jezeru je građen iz dve faze, od 2017. godine, kroz projekte razvoja turističke infrastrukture, finansirala je vlada Srbije, a delom i grad.