18.06.2021.

17:43

Foto: Z.G.

Srbija

OSTADE MI ČIZMA TUŽNA! Užički gimnazijalci posvetili predstavu svom nastradalom drugu, ZAJEDNO SU JE PRIPREMALI!

Predstavu „Ostade mi čizma tužna“ u režiji učenika Vuka Zdravkovića i Jovane Šiljković, po scenariju Jovane Šiljković, izvelo je 16 gimnazijalaca, koji su sami osmislili scenografiju i kostime.

Informer

 

- Bio je tragalac. Slobodan i sposoban da bude neko drugi, poseban. Pogleda zanesenog i polusanjivog. Uvek je bio pun razumevanja i neizmerne topline. Njegov smeh čuo se kao najlepši stihovi pesama koje nam je pevao. Mi idemo napred, a nedostaju nam njegova očekivanja. Nedostaju nam njegove uloge, njegova pitanja. Nedostaje nam njegov život, njegova svakodnevnica. Nedostaje nam da mu kažemo koliko ga volimo – naveli su đaci Užičke gimnazije na ulaznici u predstavi.

Informer

 

Marko Vermezović je bio njihov drug sa dramske sekcije. Kada je poginuo, zajedno su spremali predstavu za takmičenje gimnazijalaca Srbije. Zbog tragedije, a potom i zbog epidemije, nisu je završili.

U punoj pozorišnoj sali, onoliko koliko epidemiološke mere dozvoljavaju, mešale su se emocije. Uz tužnu priču na sceni, gde učenici prikazuju priču o ljubavi i stradanju u Pvom svetskom ratu, u publici je bilo onih koji su plakali.

Na kraju predstave Markova majka i sestra sa suzama u očima čestitale su učenicima. Večeras sa ovom predstavom gimnazijalci nastupaju u Čajetini, rodnom mestu nastradalog Marka.