21.06.2021.

09:49

Foto: RTK

Srbija

U Kruševcu vri kao u košnici! Novopostavljeni spomenik caru Lazaru krasiće razne vrste četinara, lišćara i ukrasnog šiblja!

Na mnogim lokiacijama u Kruševcu vri kao u košnici. Radnici gradskog Javnog komunalnog poreduzeća "Kruševac" masovno, u dve smene, sređuju sve zelene površine u gradu, koji će na Vidovdan, 28. juna, u novom ruhu, dočekati veliki broj ljudi iz regiona i šire, sa državnium vrhom na čelu. Svi radovi se velikim intenzitetom privode kraju, a zvaršetak se očekuje do kraja nedelje.

Najveći broj radnika, u ovom trenutku, čini se, angažovan je na Starom aerodromu, oko nedavno postavljenog spomenika Knezu Lazaru, osnivaču Kruševca. Na ovoj lokaciji u toku je izgradnja Lazarevog parka

- Lazarev park zauzima površinu od 60 ari, a posao uređenja pripao je Javnom komunalnom preduzeću "Kruševac". Biće ovo još jedna zelena oaza u našem gradu. Ovde će biti oko 500 sadnica, različitih četinara, lišćara, šiblja, biće viliki broj 30 klupa đubijera, prostor u kome ćemo svi zajedno uživati u njemu i ovom velelepnom spomeniku koji će krasiti centralno jezgro ovog budućeg parka - kaže Snežana Radojković, direktorka JKP "Kruševac".