06.07.2021.

11:33

Foto: Vesna Jović

Srbija

SLAVIČINA "JABUKA" UŠLA U BUKVAR! Veliko priznanje za vaspitačicu iz Velikog Gradišta!

- Volim decu, najviše vremena provodim sa njima i upravo su mi oni  najveća motivacija i pokretač. Čitav život pišem a inspiraciju dobijam u trenutku, pa se neretko dešava  da ne pišem samo za decu, već u momentu napišem i po koji stih za svoje kolege i prijatelje - kaže Slavica, kojoj su predstavnici lokalne zajednice priredili prijem u Gradskoj kući.

Informer

- Često smo u prilici da ugostimo istaknute sportiste iz naše Opštine, najbolje učenike  koji ostvaruju zapažene rezultate. Međutim, ovo je prvi put i velika čast da prijem priredimo za ovako jednu posebnu osobu, vaspitačicu , pesnika , koja je  svojom pesmom "Jabuka" ušla u istoriju, jer se nalazi u Bukvaru. Tako da je to  i za nas njene sugrađane i sve njene kolege iz Ustanove u kojoj radi posebna čast - kaže Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište.

Informer

Vaspitačica PU "Majski cvet" u Velikom Gradištu, Slavica Perić izdala je i jednu knjigu "Zemlja snova", a svoje pesme objavljuje i u časopisu "Znalac radoznalac", posvećenom najmlađima. Za svoju ustanovu u kojoj radi napisala je i himnu, a vrlo često  sarađuje i sa Kulturnim centrom u Velikom Gradištu. Tako da je Slavica i autor songova za pozorišnu predstavu "Čarobnjak iz Oza".

Dobitnica je prve nagrade na takmičenju za najbolju muzičku numeru, a njen rad se ne završava na ovome. Ova vredna i talentovana vaspitačica i dalje smišlja i sa zadovoljstvom  piše najlepše stihove za decu.