06.07.2021.

11:35

Foto: R. B.

Srbija

Štab za vanredne situacije Kruševca ukinuo refundeaciju sahrana preminulih od posledica korone

Štab za vanredne situacije Kruševca na vanrednoj telefonskoj sednici doneo je zaključke kojima se ukidaju odredjene mere, donete pre godinu dana, a preporučuju nove u skladu sa epidemiološkom situacijom. Medju tim zaključcima je i odredba kojom se od danas, 6. jula, 2021. ukidaju troškovi sahrane preminulih od posledica virusa Corona 19.

Podsećamo, troškovi za preminule od Korone,  a njih je sa teritorije grada od 20 . januara 2020. godine do danas, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, bilo 436 lica,  obezedjivani su iz gradskog budžeta.

Punkt za masovnu imunizaciju stanovništva, po preporuci i obaveštenju Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja Kruševac, iz Hale sportova izmešta se u Dijagnostički centar , a Sportskom centru je naloženo da objekte Hale sportova vrati u prvobitnu namenu.

Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje predloženo je da nastave medijsku kampanju o važnosti i značaju imunizacije stanovništva, putem štampanih i elektronskih medija na teritoriji grada Kruševca.

- Na snazi ostaju sve mere vezane za Afričku kugu svinja, a po preporuci Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za teritoriju grada Kruševca - navodi se u Zaključcima Štaba za vanredne situacije Kruševca.