08.07.2021.

14:11

Foto: Vesna Jović

Srbija

ŽITELJI ŠARBANOVCA DOBILI NOV BAZEN ZA KUPANJE SA TERMALNOM VODOM!

Ovaj bazen je bio želja i inicijativa  mnogih žitelja ove Mesne zajednice ali i okolnih mesta,  kako bi se u vrelim danima osvežili u prirodnom ambijentu, koju smo mi uvažili i realizovali sredstvima iz gradskog budžeta. Kada smo pre dve godine bili na ovom prostoru, zatekli smo pravo ruglo, ruinirano mesto zaraslo u travi.

Tu se nalaze tri izvora banjske vode od  kojih su dva termalna pa smo tada  došli na ideju da bi baš tu mogli da napravimo manje kupalište čiji bazen bi se punio protočnim termlnim vodama. To je  danas od velike koristi ali  i na sreću svih meštana  posebno dece ne samo iz Šarbanovca već i ostalih okolnih sela borske Opštine koji svakodnevno dolaze na kupanje. Ono što nam predstoji narednih dana je da ovaj posao završimo do kraja.Tako što ćemo još bolje i lepše oplemeniti prostor oko kupališta  izradom letnjikovca za odmor, manjih sportskih terena, čime ćemo zaokružiti i dobiti jednu kompletno uređenu celinu, ističe Milikić.

- Za Mesnu zejednicu Šarbanovac ovo što su uradili predstavnici lokalne zajednice u Boru je velika stvar. Jer veliki broj dece i omladine  tokom ovih vrelih dana u velikom broju dolaze da se osveži i druži baš na ovom kupalištu koje  je dostupno svima a ono što je najbitnije,  kupanje na Šarbanovačkom bazenu je za sve posetioce besplatno. Izgradnja bazena najveću podršku imala je od  žena, tačnije majki mališana  iz ovog sela, koje su se obavezale i oko pružanja neophodne pomoći pražnjenja i čišćenja bazena - za Informer kaže Evica Kokelić iz Mesne zajednice Šarbanovac.

I to nije sve. Iz Opštinskog budžeta odvojena su sredstva i za rešavanje problema vodosnabdevanja seoskog stadiona čime će se sredstva kluba u narednom periodu racionalnije koristiti i više usmeriti na potrebe kluba koje će rezultirati većim angažovanjem  dece u sportu  boljom opremom i ostalim pogodnostima za koje su do sada  morali sami da se pobrinu. Bolji uslovi života u svim Mesnim zajednicama, bez razlike u odnosu na grad Bor, prioritet je u radu u narednom periodu, ističu u lokalnoj samoupravi Bor.