11.07.2021.

12:53

Foto: Vesna Jović

Srbija

Narodna biblioteka "Vuk Karаdžić" iz Velikog Gradišta svoj čiatalački kutak otvorila je na Srebrnom jezeru!

"Ovo mesto polako postaje sve primamvljivije trurističko mesto iz godine u godinu. Trudimo se da svake naredne godine posetiocima ponudimo neki nov sadržaj, istakao je Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište, koji je pored ukazivanja na čistoću vode u jezeru tokom ove sezone i bogate sadržaje koje svaki turista ima na raspolaganju, pokušao da skrene pažnju i na sve ostale  znamenitosti u Velikom Gradištu, posebno na Ustanove kulture u gardu na Dunavu."

Milić je podsetio da pored Biblioteke, svaki turista bi valjalo da obiđe i Narodni Muzej sa novom galerijom, gradski park koji slovi za jedan od najlepših sa skulpturama virtuoaza na violini iz ovog kraja, Vlasitimira Pavlovića Carevca i glumice Žanke Stokić.

Informer

Otvaranjem punkta za ljubitelje knjiga na Srebrnom jezeru, zaposleni u Narodnoj biblioteci su želeli da promovišu što više čitalačku kulturu uvek i na svakom mestu.

"Naša Biblioteka poseduje veoma bogat bibliotečki fond koji je prilagođen svačijem ukusu, tako da će se na ovom punktu na Srebrnom  jezeru pronaći za svakog turistu po nešto zanimljivo od štiva, za opuštanje i relaksaciju . Sa druge strane namera nam je da ukažemo i na inovativnost  projekta koji se ogleda u načinu predstavljanja i promovisanja biblioteke i kulture čitanja i to koristeći  na interesantan način savremene vidove komunikacije  koja se u velikoj meri odvija na društvenim mrežama", podsetila je Milena Dimitrijević direkotrka Biblioteke u Velikom Gradištu. 

Informer