13.07.2021.

17:14

Foto: V.N.

Srbija

KULJAO DIM SA SVIH STRANA! Dva požara u Kikindi istovremeno, gorele drvene pologe za šine

 Požari su se proširili, a na sreću, nije bilo ljudskih žrtava.

Informer

Vatrenu stihiju lokalizove su ekipe Vatrogasne službe kojima su pomagali zaposleni radnici iz obližnjih fabrika. Iz dva različita pravca, Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) i Železničke stanice u Kikindi, vio se gust dim nad gradom, a oba požara u atarima izazvalo je paljenje trske, strnjike i trave. Vatrena stihija u Železničkom novom redu, proširila se na Železničku stanicu i zahvatila drvenu podlogu za šine, tzv. pragove. Radnici NIS-a pomagali su vatrogascima da lokalizuju požar.

Informer

-Pretpostavljamo da su goreli stari pragovi koji su izvađeni prilikom remonta dela pruge od Železničke stanice prema Metanolsko-sirćetnom kompleksu. To je suvo drvo koje lako gori-kažu neki od zaposlenih na Železničkoj stanici. Ni vatra koja je izbila u ataru kod MSK niije bila ni malo bezazlena, sobzirom da je u pitanju proizvođač hemijskih proizvoda najvišeg kvaliteta, metanola i sirćetne kiseline, koje isporučuje kupcima širom sveta. Srećom u oba požara nije bilo žrtava, a radnici MSK pritekli su u ispomoć vatrogascim ekipama na terenu.

Ni ovog leta, apeli nadležnih službi građanima da se ne pali strnjika, trska i trava, nisu urodili plodom. Nekoliko puta tokom letnjih meseci nesavesni građani izazivaju požar kojii ometa saobraćaj, neretko sa fatalnim posledicama u saobraćajnim nesrećama.