16.07.2021.

14:43

Foto: Z. G.

Srbija

Na konkurs za projekte na predlog građana podneto 29 projekata

Prema rečima većnika za finansije Miodraga Petkovića predlozi su vezani za uređenje prostora ispred stambenih zgrada, uređenje šetališta, uređenje i izgradnju dečijih igrališta ili postavljanja mobilijara na već postojeća igrališta. Ima predloga vezanih za odmorišta i ono što je interesantno ove godine ima i predloge škola za uređivanje prostora školskih dvorišta.

- Budžet za ove namene je 10 miliona dinara i, na žalost, neće moći svi projekti biti realizovani, ali će oni koji ne dobiju sredstva u ovoj, moći da konkurišu u februaru, martu naredne godine na novom konkursu. Postoje jasno definisani kriteririjumi po kojima se donosi odluka i ono što je važno naglasiti je, da se mora voditi računa da podržani projekti budu raspoređeni na celoj teritoriji grada, kako u strogom centru i na perifiriji tako i u gradskoj opštini Sevojno i u seoskim sredinama – rekao je Petković.

Informer

JP “Užice razvoj” kompletno će pregledati i prekontrolisati pristigle prijave, predmere i predračune planiranih radova, a direktor ovog preduzeća Nikola Maksimović ističe da ukupna vrednost svih pristiglih projekata je oko 25 miliona dinara.

- Mi ćemo se truditi da najbolji predlozi i ideje budu podržani. Vrlo nam je bitno da procenimo projekte koji su bitni za grad kao i one koji se nadovezuju na radove iz prošle godine. Zanimljivo je da imamo samo četiri projekta iz centra grada koji nisu baš najbolje definisani, a imamo želju da radimo i u samom centru, pa ćemo videti da napravimo najbolje i optimalno rešenje. Imamo i par projekata iz seoskih  mesnih zajednica koji se odnose na afaltiranje sportskih terena, pa ćemo pokušati da preko JP “Niskogradnja” to i uradimo – rekao je Maksimović.

Odluka koji će projekti biti finansirani biće doneta u avgustu.