17.07.2021.

14:17

Foto: TO Kruševac

Srbija

Kruševac u turističkoj ponudi obara rekorde

Turistička ponuda Kruševca, ovog leta, uz Bagdalu, Šarengrad, Jastrebac, Ribarsku Banju i druga veoma posećena mesta bogatija je nego ikada. Veoma zapaženu posećenost ovog leta beleže Ribarska Banja i izletište Samar. Veliku posećenost, takodje, beleže gradski sportski bazeni, koji su od pre neki dan proradili i noću.

Mini kolibri svakodnevno krstare gradom i više puta, besplatno, puni su svih onih koji besplatno obilaze Trg kosovskih junaka, Lazarev grad, Bagdalu , Slobodište , Stari aerodrom  i mnoga druga mesta u gradu.

Od ponedeljaka, 19.jula, na Bagdali,  Streličarski klub ,,Carska strela,, , u saradnji sa Kancelarijom za mlade Odeljenja za društvene delatnosti Grada Kruševca, organizuje kurs streličarstva, namenjen mladima.  Kamp streličarstva na omiljenom izletišu Kruševljana trajaće dve nedelje.

Informer

Projekat „Mladi u pokretu,, sprovodi se četvrti put, odlikuje ga veliko interesovanje mladih Kruševljana, a  finansira ga Grad Kruševac.

Šarengrad  pod Bagdalom, koji od Vidovdana uveseljava najmladje i mnoge druge iz okruženja Kruševca, postaje sve posećeniji. Čak,  svakodnevno obara rekorde.

- Za 14 dana koliko park radi obišlo ga je preko 30.000 posetilaca. Naravno najviše posetilaca je iz Kruševca, ali smo već imali organizovane grupe iz drugih gradova, ali i komšija iz Brusa, Trstenika, Kraljeva, Niša, Aleksinca, Kuršumlije i ovo je zaista pokazatelj da je jedan ovakav park bio potreban ovom delu Srbije - izjavila je direktorka Turističke organizacije Kruševac Suzana Milosavljević.

U Šarengradu, petkom i subotom, u večernjim satima, na letnjoj pozornci smenjuju se izvodjači, a najveća dečja žurka očekuje se  24.jula, kada nastupaju Haos animatori ,  uz besplatan ulaz za sve posetioce.

Početkom avgusta, tačnije od 6. do 8. avgusta,  na Bagdali u organizaciji Turističke organizacije i pod pokroviteljstvom Grada Kruševca počinje 5. Festival balona. Balonare i sve prisutne će, kako saznajemo, prvog dana zabavljati Saša Matić, a sutradan 7. avgusta na Bagdali nastupa  Grupa Lexington Bend.