02.08.2021.

10:45

Foto: Z. G.

Srbija

Gori Zapadna Srbija! Vatrogasci na nekoliko lokacija gase požare

Požar je izbio na Brezovici u Mokroj Gori i širi se ka Šarganu. Sinoć je na lokalizovanju požara bilo 11 vatrgasnih vozila i 31 vatrogasac, a jutros su im u pomoć pritekle vatrogasne jedinice iz Leskovca, Niša, Beograda, tako da je sada na gašenju vatrene stihije angažovano oko 40 vozila i preko 100 vatrogasaca. Taj požar još nije lokalizovan, ali su vatrogasci uspeli da ga uspore. Očekuje se uključenje i helikoptera za gašenje požara iz vazduha.

Informer

Juče popodne je izbio požar i na Zlatiboru u selu Stublo, gde je zahvaćena površina oko 6 ha šume i niskog rastinja, gde su, kako nezvanično saznajemo, bila tri vozila i 15 vatrogasaca. Taj požar je lokalizovan i trenutno se dežura, jer vremenske prilike, vetar i visoka temperatura, ponovo mogu da izazovu veliki plamen.

Informer

Požar koji je pre dve dana izbio na obali jezera Vrutci kod Užica sinoć je ugašen. On je zahvatio nisko rastinje i šumu.

Informer

Veliku neizvesnost predstavlja požar na Tari, na samoj granici između Republike Srbije i Republike Srpske. Taj požar uništio preko 100 ha šume, naročito Pančićeve omorike na Velikom Stolcu i širi se ka granici Srbije, iza Predovog krsta. U gašenju tog požara angažovani su helikopteri Republike Srpske i Srbije, koji vodu uzimaju sa Zaovinskog jezera.

Informer

Veliki požar u Negbini kod Nove Varoši, koji se proširio na Murtenicu ka Zlatiboru je lokalizovan. Taj požar je zahvatio preko 100 ha šume i vatrogasci su uspeli da ga lokalizuju. I tu su korišćeni helikopteri za gašenje požara iz vazduha.