02.08.2021.

10:50

Foto: Opštinska uprava Velikog Gradišta

Srbija

Obnovljen DZ U Velikom Gradištu počeo s radom!

- Težak period pandemije i otežani uslovi za rad  su za nama i to smo uspeli da prebrodimo uz pomoć lokalne samouprave , koja je stvarala uslove za normalno funkcionisanje covid ambulante. Od početka godine u Domu zdrvlja je vakcinisano više od 5.600 građana , a ono što još nedostaje da bi rad bio upotpunjen i meštnima u potpunosti pružene zdravstvene usluge, je jedno sanitetsko vozilo - podsetila je  direktorka dr Stevanović.

Informer

- Ovaj objekt je dokaz dobre sinergije i saradnje nacionalnog i lokalnog nivoa  vasti  politike Vlade Republike Srbije , da sve objkekte javne namene u oblasti zdravstva , obrazovanja , zdravstvene zaštite , dobvede na visok standard , pre svega zdravstvenih radnika  koji svaki dan pružaju  zdravstvenu negu građanima. Da rade u adekvatnim uslovima  kako bi građani imali poverenja u lekare i medicinsko osoblje - istakla je Sandara Nedeljković direktorka  Kancelarije za javna ulaganja.

Informer

Kroz projekat prekogranične saradnje  u vrednosti od 146.365 hiljada evra i učešćem Opštine u vrednosti od 15 %  ova Zdravstvena ustanova na Dunavu dobila je portabl ultrazvučni aparat  sa mogućnošću  skrining karcinoma tiroidne žlezde. Takođe je kupljen i ultrazvučni aparat i digitalni kolposkop , vrednosti peko 4. miliona dinara,  uz učešće Opštinske uprave Veliko Gradište  od preko jednog miliona i saradnju sa Kabinetom Ministarstva bezportfelja u Vladi Srbije, zaduženog za populacionu politiku.

Informer

Ministarstvo pravde je u cilju što boljeg funkcionisanja Gradištanskog Doma zdravlja koji danas ima potpuno nov i savremeniji izgled i namene  obezbedilo 9.800 000 dinara za kupovinu digitalnog rengen aparata.