03.08.2021.

10:16

Foto:

Srbija

SLAVLJE U TRSTENIKU! Strelac Sebić iz Tokija donosi prvu olimpijsku medalju u istorji grada!

,, Naš Trsteničanin Milenko Sebić je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju u disciplini malokalibarskom puškom na 50 metara. Ovo je druga medalja za Srbiju u streljaštvu, a ukupno peta na Olimpijskim igrama. Čestitke našem sugrađaninu na postignutom uspehu i prvoj olimpijskoj medalji u istoriji Trstenika,, navode u Opštinskoj upravi Trstenika.

Filmsko finale u disciplini trostav na 50 metara donelo je Srbiji peto odličje u Tokiju i znao je Sebić kome da ga posveti.

„Medalju posvećujem našoj preminuloj koleginici Bobani Veličković Momčilović,, , rekao je emotivni Sebić i oduševio sve.

Informer

Trstenik

Sebić je na putu do bronze imao neočekivanu pomoć Ukrajinca Kuliša koji je promašio metu.

,,U Riju mi je malo nedostajalo, a bio sam baš spreman za to finale. Bilo sam imao težak period. Sada sam u glavi zacrtao rezultat za finale, ali pošto je bilo vetra išlo se ispod te moje granice. To je bilo dobro, u finalu sve kreće od nule, ali mi je za nijansu bilo lakše nego u kvalifikacijama, malo sam se rasteretio,,, izjavio je Sebić u Tokiju.

On je dodao da verovatno još nije svestan uspeha i podsetio na poslednji hitac u kojem je pogodio „desetku,,, .

Trsteničani mu spremaju nevidjeni doček. Tim povodom, pozvali smo Gradsku upravu Trstenika , i dobili,odgovor ,, Sve čestitke našem sugrađaninu,,