03.08.2021.

17:29

Foto: TO Golubac

Srbija

SAJAM DUNAVA DONEO DOBAR PROVOD! Manifestaciju otvorilo nadmetanje alasa u prvaljenju riblje čorbe, KRAJ ZAČINIO KONCERT CRVENE JABUKE!

,, Ove godine nakon pauze zbog koronavirusa, posećenost je bila jako velika a poslužili su nas i veoma topli i sunčani dani , tako da su turisti mogli da uživaju i u kupanju u toplom Dunavu i dešavanjima u okviru trodnevnog ,, Sajma Dunava,,

Pored kotlića, po prvi put smo organizovali i revijalni plivački maraton. Nije izostala ni odbojka na pesku na gradskoj plaži ali i pecanje na plovak za one koji su najvičniji u ovom sportu. Mlađe kategorije članova Jedriličarskog kluba iz Golupca su za sve posetioce revijalno pokazali svoje umeće i izjedrili Dunavom sto je predstavljalo poseban prizor.

Informer

 

U okviru više koncepcijskih celina, u Zmajevom selu u gradskom parku, održane su kreativne radionice za najmlađe, pod sloganom ,,Napravi i ponesi svoj suvenir iz Golupca,, u kojima su deca imala priliku da uz svoju maštu naprave različite komade i ispolje svoju kretivnost.

Sve to prezentovano je javnosti i našoj Narodnoj bilblioteci . Nije zaboravljena ni tradicija ovog podneblja , pa je organizovana i kreativna radionica starih zanata, tako da je i ovogodišnji ,, Sajam Dunava,, opravdao sva očekivanja jer je bio pre svega veoma dobro ispunjen mnogobrojnim dešavanjnima koja su privukla posetioce, turiste da ostanu u Golupcu .

Informer

 

Posebnost je svakako bio koncert grupe ,,Crvena jabuka,, koji je privukao mnogobrojne ljubitelje i poklonike ove vrste muzike iz čitavog Braničevskog okugra ali i van njega , kaže za informer v.d. direktora Turističke organizacije Opštine Golubac, Jelena Petrović.

Informer

 

U Zmajevom selu u gradskom parku bila je i prezentacija drevnih veština sokolarstva ,, Čovek i ptica,, ali i promocija knjiga Dušana Stankovića ,, Golubac zanimljive priče,, i ,,Prvi vitez Evrope,,. Za ljubitelje pozorišne umetnosti Golupčani su se pobrinuli da organizuju dečiju pozorišnu predstavu a za tradiciju igre, nošnje, muzike pobrinula su se kulturno-umetnička društva.

U samoj Golubačkoj tvrđavi priređena je izložbena postavka posvećena Matiji Bećkoviću, autora Dragana Tipsarevića kao i veče druženja sa našim akademikom i pesnikom Matijom Bećkovićem.