07.08.2021.

12:30

Foto:

Srbija

RASTU KORONA BROJKE! U Novom Sadu najveći broj zaraženih čine turisti sa letovanja u Crnoj Gori, lekari apeluju na sugrađane!

- Poštovanjem preporučenih mera, štiteći sebe i druge, građani pomažu i nama da lakše i brže radimo. Od kada je 4. novembra objekat Doma zdravlja "Novi Sad" na Novom naselju postao Kovid centar, ponovo se svakog dana suočavamo sa sve većim brojem građana koji u njega dolaze.

Analizom je utvrđeno da je najveći broj novoobolelih među onima koji su letovali u Crnoj Gori, kao i oni koji su poslednjih mesec dana prisustvovali proslavama i skupovima sa većim brojem ljudi – navode u ovoj ustanovi.

Među vakcinisanim Novosađanima broj obolelih se meri u promilima i prati je blaža klinička slika.

- Najveći procenat građana sa simptomima izazvanih korona virusom čine nevakcinisani, kao i najstariji sugrađani. Budući da vakcinacija i dalje traje u našim objektima na Novom naselju, TC Promenada i u mobilnom punktu, još jednom pozivamo one koji se nisu vakcinisali da to urade i pomognu da smanjimo broj obolelih.

Potrebna nam je pomoć medija da još jednom upozorimo građane da još nije kraj epidemije i da je možemo jedino zajednički pobediti – zaključuju u Domu zdravlja u Novom Sadu.