12.08.2021.

13:23

Foto: Z.G.

Srbija

VELIKA DEČJA ŽURKA U UŽICU! Više od 700 dečaka i devojčica sa svih strana sveta dolazi na “Licidersko srce”/FOTO/

Zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović istakao je da Međunarodni dečiji festival folklora ne poznaje granice, da se na njemu deca, iako govore različitim jezicima, savršeno razumeju, te da je ovo jedna smotra druženja, ljubavi i radosti.

Informer

 

- Užice je poznato po svojim festivalima i ne slučajno svi od reda su međunarodni, ukazuju i govore o otvorenosti našeg grada za ljude sa svih meridijana. Međunarodni dečiji festival “Licidersko srce” čini naš grad gradom mladosti, veselja, igre, pesme, drugarstva i prijateljstva. Tih dana Užice je najlepši grad na svetu u kome se prelivaju boje prispele u naš grad sa svih strana – rekao je Stojadinović.

Informer

 

Manifestacija počinje 15. avgusta u svečanim defileom u Užicu, zatim sledi koncert pop muzičara Željka Vasića na gradskom trgu. Narednih dana slede festivalski koncerti u Užicu i Višegradu, i na Zlatiboru.

Manifestacija se realizuje u organizaciji Udruženja građana „ERA“ iz Užica, dok je pokrovitelj festivala, kao i prethodnih godina, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.