16.08.2021.

19:21

Foto: V. Jović

Srbija

NOVI POŽAR NA DEPONIJI U BORU! Proglašena vanredna situacija! /FOTO/

Odluka je doneta kako bi se omogućilo angažovanje dodatne mehanizacije koja će biti uključena na gradskoj deponiji.

- Od mometa od kada smo dobili dojavu o požaru svi naši kapaciteti su stavljeni u funkciju i angažovani na suzbijanju i gašenju požara na gradskoj deponiji. Uz maksimalno angažovanje Vatrogasno spasilačke jedinice  Bor , ogromna pomoć stigla je od Kompanije Zi Đin koja je  na raspolaganje ponudila  svoju rudničku mehanizaciju i evo tri dana učestvuje u lokalizaciji požara na  gradskoj deponiji zajedno sa nama - za Informer kaže Igor Mitrović, direktor JKP,,3 . oktobar u Boru.

Uvođenjem vanredne situacije  na delu teritorije grda koja je zahvaćena požarom omogućeno je i angažovanje i drugih privrednih subjekata sa područja grada  koji su takođe stavili na raspolaganje kako svoje zaposlene tako i  mehaizaciju  za potrebe gašenja vatrene stihije.

- Zbog velike količine dima koji se sve više širi ka gradu i okolnim selima , neophodno je bilo  donošenje  ovakve odluke  i uvesti vanrednu situaciju. Očekujemo da ćemo uz dodatno angažovanje  mehanizacije  Borskog rudnika i kineske Kompanije Zi Đin kao i svih ostalih koji su uključuni u  novonastalu situaciju sa paljenjem gradske deponije, situaciju  staviti pod kontrolu u što kraćem roku, još tokom večernjih sati - istakao je za naš list i Aleksandar Milikić , predsednik Opštine Bor.

Uzrok paljenja gradske deponije nadomak Bora koje je krenulo još u dane vikenda  još uvek  nije tačno utvrđen ,ali se za sada  se predpostavlja da je i ovoga puta usled visokih dnevnih temperatura  došlo do paljenja  odloženih  lako zapaljivih otpadnih materija na deponiji u blizii grada Bora.