17.08.2021.

15:11

Foto: S.T.

Srbija

VRANJANCI PRIMAJU I TREĆU DOZU VAKCINE! Na vakcinalnom punktu bez guže, imunizovalo se šest osoba!

- Šestoro naših sugrađana primilo je treću dozu vakcine i to su naši stariji sugrađani koji su i inače tokom pandemije pokazali veliku odgovornost i za sebe i za svoje porodice, ali i za društvo u celini - izjavila je direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić.

Ona je istakla da brojevi pregledanih i hospitalizovanih pacijenata u Kovid sistemu ZC Vranje pokazuju da je u toku novi talas zaražavanja. Apelovala je na sve građane koji se nisu vakcinisali, da to učine. Koordinator vakcinacije u ZC Vranje, dr Nikola Trajković je ukazao da se beleži pojačano interesovanje kako naših, tako i građana Severne Makedonije za imunizaciju.

Prioritet za vakcinaciju su mladi ljudi i u toku je kampanja koja bi trebalo da im pruži informacije po pitanju vakcinacije i samih vakcina.

Informer

 

U subotu, 21. avgusta, biće organizovana prezentaciju "Vakcinacija, istine i zablude!" volonterima i zaposlenima u Crvenom krstu Vranje.

- Prezentaciju ćemo učiniti online dostupnom za sve zaineresovane i trudićemo se da, koliko nam to trenutna epidemiološka situacija dozvoli, organizujemo i uživo, uz razgovor sa mladima.

Ne smemo da dozvolimo da nas lenjost i dezinformacije skupo koštaju i kao pojedince i kao narod i kao civilizaciju - rekao je dr Nikola Trajković.