17.08.2021.

18:05

Foto: V.J.

Srbija

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U BORU! Požar na gradskoj deponiji lokalizovan i ugašen u potpunosti!

Članovi Štaba odluku o ukidanju vanredne situacije doneli su jer je saniran požar pa je tako i prestala potreba za dodatnim angažovanjem mehanizcije i sredstava privrednih subjekta od posebnog značaja.

,, Veliku zahvalnost dugujemo najpre Borskim vatrogascima koji su kao i bezboroj puta do sada pokazali svoju htabrost i zalaganje kada je nihova profesija u pitanju. Takođe veliko hvala na pomoći i predstavnicima Kompanije Zi Đin koja je angažovala svoju rudarsku mehanizaciju i bila od izuzetne pomoći da se požar na deponiji lokalizuje, kao i veliko hvala ostalim privrednim subjektima koji su se uključili i pomogli da požar ne dobije još veće razmere, za Informer kaže Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Inače, iako je požar potpuno ugašen, dežurne ekipe JKP ,,3.oktobar,, iz Bora sa svojom mehanizacijom su i dalje na terenu.

,, Od uvođenja vanredne situacije , zajedno sa Borskim vatrogascima i zaposlenima u Zi Đin kompaniji uspeli smo nekako nakon četiri dana da ugasimo požar kao i sva dimna žarišta. U narednom peruodu veća pažnja biće usmerena na održavanju gradske deponije kako se situacija ne bi ponovila, napominje Igor Mitrović, direktor Borskog Komunalnog preduzeća.