18.08.2021.

12:33

Foto: V.N.

Srbija

SLETELI SU U VODU I ŠOKIRALI KUPAČE! Magijom reke Tise jato labudova uplovilo je u zalazak sunca i ostavilo NESVAKIDAŠNJI PRIZOR/FOTO/

Tiski kej u Novom Bečeju popularno je odmorište i kupalište ne samo domaćina, nego i brojnih gostiju sa strane, iz Beograda, Zrenjanina, Kikinde, Novog Sada...Međutim, retko ko od njih doživi da se zajedno sa labudovima rashlađuje u toploj Tisi, kao što su to imali prilku posetioci protekle subote.

Informer

 

Jato najvećih i najlepših plovuša pojavilo se među kupačima, pitomo i ponosno, što je mnogima izmamilo osmeh na licu. Zamahnuli su kočoperno repovima, malo zagnjurili kljunove i vrat i nakon
pet minuta nastavili svoju plovidbu. Bio je to nesvakidašnji prizor koji je iznenadio prisutne, a
naročito one malo starije.

- Godinama dolazim na Tisu ovde i ovakvu sliku nikada nisam uočio. Vidite, to je znak da je voda čista, jer labudovi retko zalaze među ljude toliko blizu i vole čistu vodu-kaže Ferenc Nađ (72) iz Novog Bečeja, kome je reka, kako navodi, „druga kuća“.

Informer

 

Lepo uređen kej u Novom Bečeju sa prvim lepšim danima proleća izmami veliki broj posetilaca, a tokom leta je jedna od najposećenijih turističkih lokacija na reci u Vojvodini. Beg i utočište od tropskih vrućina nalazi puno gostiju koji ovde provode i više dana, ali ima i onih kojima nije problem da putuju, kako bi uživali u čarima prirode koje pruža Tisa i njeno okruženje.

- Dolazim sa drugaricama bar dva puta nedeljno iz Kikinde tokom letnjih meseci. Volim prirodu i njeno okruženje, zbog čega radije biram ovakva mesta za rashlađenje od bazena. Kej je lepo uređen, bezbedan, kao i prilaz i ulazak u reku, što je veoma važno. Tisa je ovde čista i veoma topla, tako da je pravo uživanje boraviti na jednom ovakvom mestu-srdačno preporučuje ovu letnju destinaciju Maja Simić (35).

Informer

 

Pored ugrađenih tuševa, kabina za presvlačenje, uređenih travnatih plaža sa klupama, biciklističke i staze za šetanje, pored same reke nalazi se nekoliko kafića i restorana u kojima može da se osveži ili utoli glad.

Leto na Tisi u Novom Bečeju ima posebnu čar, jer važi za jedno od najlepših mesta u Vojvodini gde zalazak sunca pruža romantičnu sliku sutona. U kombinaciji boja i kontrasta svetlosti i tame, okupan poslednjim zracima sunca, ovaj prelepi krajolik daje posmatračima fascinantan pogled koji ostavlja bez daha.

Informer

 

„Vatreno“ nebo preslikano na Tisi u smiraj dana pruža neobičan osećaj lepote i mirnoće.