28.08.2021.

12:50

Foto: V.J.

Srbija

VRATITE NAM NAŠU ŠKOLU! Profesori srednje tehničke, u očaju, školsku godinu ZAPOČEĆE ISPRED OPŠTINE MAJDANPEK?

Uz prisustvu gotovo svih zaposlenih profesora škole i građana ispred zgrade Skupštine Opštine u Majdanpeku organizovano je potpisivanje peticije za vraćanje đaka u svoju školu u kojoj postoje svi neophodni uslovi za odvijanje praktične nastave, kaže direktor ove obrazovne ustanove Dragoslav Janković.

,, Od kada je objekat naše škole dobio sredstva Vlade Republike Srbije 1016.godine u visini od 1,3 miliona evra za kopletnu rekonstrukciju objekta, koja nije dobro odrađena, zbog određenih propusta na krovnoj konstrukciji i prokišnjavanja mi smo ,,podstanari,, u jednoj od osnovnih škola u Majdanpeku.

Informer

 

S obzirom na to, da su se naši profesori odricali godinama svojih honorara od prihoda po osnovu ispita vanrednih polaganja i ulagali u opremanje kabineta za odvijanje praktične nastave đaka, mi nismo u mogućnosti da nastavu u postojećim uslovima izvodimo kako je to predviđeno školskim planom i programom. Obraćali smo se mnogo puta do sada organima lokalne samouprave, pa čak i bivšem resornom ministru prosvete u nadi da će imati razumevanja za naš ne tako mali problem, međutim svi su se o naše molbe oglušili.

Samovolja jednog čoveka u Majdanpeku, dovela je dotle da nam 50% procenta svršenih osnovaca ove godine ode na školovanje van Opštine što je katastrofa. Trenutno Tehnička škola u Majdanpeku jedva da je uspela da upiše i popuni tri odeljenja, dok je Gimnazija ostala bez đaka i o tome niko ne brine. To će se odraziti i na nastavni kadar. Tako da je ovo poslednja slamka spasa da se nešto preduzme.

Informer

 

Inače, Školski odbor Tehničke škole u Majdanpeku odlučio je da po pitanju vraćanja đaka u matičnu školu obavesti sve relevantne organe ali i da o celokupnoj situaciji izvesti i kabinet predsednika Republike. U suprotnom bićemo primorani da novu školsku godinu započnemo upravo na ovom mestu, ispred zgrade Skupštine opštine Majdanpek, za Informer kaže Dragoslav Janković direktor Tehničke škole u Majdanpeku.

Informer

 
Veliki odziv potpisavanja peticije 

Da i građani podržavaju profesore i đake u Majdanpeku govori i veliki odziv pri potpisivanju peticije kojom je nastavni kadar ove srednjoškolske ustanove rešen da ostvari svoje namere i deci omogući nesmetano i valjano odvijanje nastave.

,, Mozda ova peticija i neće da uspe, ali mi ćemo ići do kraja . Jednostavno u ovakvim uslovima u kojima smo do sada radili u Osnovnoj školi ,,12 septembar,, ne postoji način da se kvalitetno odvija praktičan deo nastavnog programa.

Informer

 

U našem matičnom objektu škole, u kabinetima koji su veoma dobro i savremeno opremljeni, primera radi postoji mogućnost da se deci pokaže sklapanje i rasklapanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem što je ovde ne zamislivo i još mnogo što šta vezano za izabrani obrazovni profil i izvođenje njegove praktične nastave, ističe Dejan Zlatić profesor grupe mašinskih predmeta Tehničke škole u Majdanpeku.

Da li će profesori i đaci u Majdanpeku uspeti da se izbore za ono što im pripada ostaje da se vidi. Za samo sat vremena tokom prepodneva prikupljeno je v iše od 300 potpisa građana.