01.09.2021.

10:30

Foto:

Srbija

Lik pevačice koja zastupa stavove "Velike Albanije" se na kratko pojavio u izlozima niških prodavnica! GRAĐANI REAGOVALI U REKORDNOM ROKU I SKINULI LIPU SA IZLOGA!

Ova svetska zvezda ne krije svoje velikoalbanske nacionalističke ideje, a kako se njen lik našao na reklamnom panou sprtske radnje u Nišu, žiteljeljima tog grada se nameće jedno pitanje, od kada su izlog prodavnice sportskog brenda "Puma" u niškom TC "Delta planet", kao i reklamne panoe u trgovini prekrile slike ove pevačice koja se proslavila u Velikoj Britaniji. 

- Verujem da "Puma" tu reklamu postavlja svuda po našoj zemlji, ali čudi da ne znaju njen stav prema Srbiji - rekao je čitalac "Novosti" u pismu redakciji. - Kako da neko ko aktivno i angažovano širi laži o našoj i albanskoj istoriji može da se pojavi na bilbordima koji krase domaće tržne centre? Na ovaj način ismeva se i omalovažava srpski narod i gura prst u oko, u vreme kada je status južne srpske pokrajine osetljiv. Ako ne poštujemo sebe, zašto bi nas drugi poštovali!

Prodavačice iz pomenutog lokala u Nišu kažu da su imali samo jedan slučaj da se mušterija požalila što baš Dua Lipa promoviše brend u Srbiji.

Međutim, kada su sugestije čitalaca "Novosti" i "Puminih" kupaca poslate na mejl Kompaniji "N - sport" koja je distributer ovog brenda za našu zemlju, odreagovali su munjevito. Već od utorka ujutro "Puminu" prodavnicu i hol Tržnog centra krasi drugi lik.

- Najljubaznije vam zahvaljujemo na sugestiji i dobronamernoj kritici - rečeno nam je u "N-Sportu d.o.o".

- Marketinški vizual je deo globalne kampanje brenda "Puma", namenjen samo "Puma" prodavnicama, kao što je prodavnica u Nišu. Vizual će biti promenjen.

Podsećanja radi, Dua Lipa je pre oko godinu i po tražila od kompanije "Epl" da se na mapama njihovih uređaja jasno vide granice samoproglašene države Kosova i Palestine, okačila je fotografiju zastave "velike Albanije" na kojoj su granicama Albanije pridodati delovi Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke. Nakon toga je na društvenim mrežama pokrenuta žustra rasprava, reakcije mnogih javnih ličnosti, peticije pa i pozivi da se bojkotuje Lipina muzika.

Poreklo sa Kosova

Pevačica Dua Lipa već godinama na društvenim mrežama redovno objavljuje postove podrške nezavisnosti samoprozvane države Kosovo, gde je i živela neko vreme kao tinejdžerka.

Rođena je 1995. godine u Londonu.

Roditelji su joj se 1992. godine tamo preselili, bežeći od rata na prostoru bivše Jugoslavije. Otac Dukađin Lipa bavi se marketingom, a član je i takozvanog kosovskog benda "Oda", a majka Anesa radi u turizmu.

Dobitnica je značajnih nagrada u industriji zabave.