06.09.2021.

14:09

Foto: Informer

Srbija

ZAJEDNO SMO JAČI! Meštani Kurjača pomažu Vladici da sagradi novu kuću!

Ovaj čovek je inače lošeg materjalnog statusa i do osnovnih sredstava za život dolazi svakodnevnim nadničenjem tamo gde je to neophodno.

Sada posle svega ostao je i na ulici bez igde ičega, pa su ga prihvatile komšije koje su mu obezbedile smeštaj i pružile elementarne uslove za život bez kojih je ostao, jer Vladica u svom selu slovi za dobrog i poštenog čoveka koji je uvek bio od pomoći svakome kome je to bilo neophodno.

Sticajem negativnih okolnosti, sada su njegovi meštani pokazali da su tu za njega.

- Odmah smo se svi iz Mesne zajednice organizovali i sagledali sve mogućnosti kako i na koji način da pomognemo Vladici koji i tako vodi tešku životnu borbu. Krenuli smo da saklupljamo novac i odlučili da mu zajedničkim snagama podignemo novu kuću, to je bilo jedino rešenje. Do sada smo prikupili 7.000 hiljada evra. Gradnju je takođe započelo preduzeće iz sela "Kurjače gradnja" a obratili smo se za pomoć i lokalnoj samoupravi Veliko Gradište, koja nam je odmah izašla u susret sa 120.000 hiljda dinara.Tako da smo ubrzano, radeći non stop, dosta završili. Kuću smo već podigli pod krov za svega desetak dana, sada su u toku radovi na uvođnju struje i vode, postavljanju stolarije i očekivanja su da će i to ovih dana biti gotovo. Da bi kuća bila u funkciji potpuno neophodno je oko 15.000 evra, nadam se da će nam još neko od donatora posredstvom Mesne zajednice Kurjače priteći u pomoć i da ćemo ovo završti do kraja i Vladici omogućiti normalno da živi - za Informer kaže Ljubiša Ivanović, jedan od inicijatora za izgrdnju kuće Vladici Vasiljeviću ali i Opštinski većnik iz ovog sela.

Informer

Za ovog skromnog čoveka koji je ne sluteći u jednom trenutku ostao bez krova nad glavom, bez odeće, jednom rečju bez ičega, uskoro će doći malo bolji dani. Zahvaljujući slozi njegovih sugrađana, ljudima dobre volje, nakon nesreće koja ga je zadesila dobiće nov dom, pa tako pored svih muka koje su ga snašle neće morati da brine gde će dočekati prvi sneg.

Glavno je odrađeno, a kako ističe Ivanović, ostaje da se kuća opremi nameštajem i ostalim potrebštinama koje iziskuje jedno normalno skromno domaćinstvo.