10.09.2021.

13:27

Foto: V.N.

Srbija

U DANIMA LUDAJE IZABRALI NAJLEPŠI IZLOG! Prva nagrada otišla u ruke mladih apotekarki/FOTO/

Manifestacija „Dani ludaje“ u Kikindi i broj ljudi koji preplave gradske ulice tokom četiri dana, od 9. do 12. septembra ove godine, daje nam do znanja da nas očekuje mnoštvo gastronomsko-turističkih događaja i još jedna uzbudljiva i dinamična manifestacija.

Informer

 

Sve je podređeno narandžastim plodovima koji nisu zaobišli ni izloge kikindskih trgovina, butika, parfimerija, kreativnih radionica, poslastičarnica, cvećara, frizerskih salona, pa čak i apoteka.

Svesni činjenice da će brojni izlozi u Kikindi u susret „Danima ludaje“ osvanuti u sasvim novom ruhu, apotekarke „Stese“ potrudile su se da baš njihov izložbeni prostor okupira pažnju javnosti. Male bundeve različitih oblika i boja, seno, kukuruz, jednostavne, a zanimljivo osmišljene ikebane, kao i skulptura Lale na ludaji urađena u terakoti, sa ukusom krase izlog ove apoteke.

Informer

 

- Za ovakav izlog zaslužne su koleginice koje se svake godine potrude da izgleda lepo, a posebno za „Dane ludaje“. Drago mi je što smo baš ove godine dobili to priznanje, kada obeležavamo jubilej 20 godina od osnivanja ustanove. Kreacije i inspiracije urađene su u trenutku, kako su koleginice bile nadahnute i baš sam se oduševio kad sam video-kaže Aleksandar Jarić, magistar farmacije i vlasnik apoteke „Stesa“.

Informer

 

U Turističkoj organizaciji Kikinde navode da nisu imali lak zadatak da izaberu najlepši izlog.

- Radujemo se što sugrađani vrlo rado učestvuju na ovoj manifestaciji i daju svoj doprinos tako što ulepšavaju i ukrašavaju izloge. Nadamo se da će sledeće godine biti još veći broj ovako kreativnih učesnika, jer su apotekarke mislile o svakom detalju-rekla je Tatjana Vuković iz TO Kikinde.

Pored dobijene diplome, pobednik je dužan da godinu dana na izlogu drži zalepljenu nalepnicu „Najlepši izlog 2021“. Nadamo se da će izlog ove apoteke svojim primerom nadahnuti i druge da svoje prostore pretvore u prave jesenje bajke.