11.09.2021.

14:58

Foto: V.N.

Srbija

TIBOR IMA NAJTEŽU, A GORAN NAJDUŽU LUDAJU! Ginisovac na "Danima ludaje" osvojio sva tri prva mesta, ALI REKORD NIJE OBORIO/VIDEO/FOTO/

Rekordi "Dana ludaje" od pre dve godine nisu oboreni, ali se prvi put desilo da odgajivač zauzme sva tri prva mesta u istoj kategoriji. To je ove godine Ginisovac Goran Lazić.

Informer

Goran Lazić

- Pobednica je duga 331 centimetar, vicešampionka 308, dok je treća 299 centimetara. Sva tri mesta sam očekivao i najavio čak da ću ih osvojiti. Mislim da mi za sada nema ravnih u kategoriji dugih tikvi, a seme je od moje Ginisove rekorderke sa kojom sam 2019. pobedio u Mozirju kod Ljubljane sa 395,4 centimetara- kaže Lazić za Informer.

Informer

Gradonačelnik Lukač i Tibor Kokai

Posle četiri puta učestvovanja na Danima ludaje u Kikindi, pčelaru Tiboru Kokaiu se posrećilo. Njegova narandžasta debeljuca stigla je čak iz Sent Martona, 40 kilometara od Budimpešte.

-Zadovoljan sam rezultatom, zaista mi je drago fa konačno pobedim. Mislio sam da moja bundeva ima oko 600 kilograma, ali, eto, merenje je pokazalo da ima 527 kilograma. Posejao sam je 1. aprila i vreme u Mađarskoj je pogodovolo rastu bundeva. Učestvovaću i ubuduće na takmičenju u Kikindi-kaže Kokai koji je pre dve godine zauzeo drugo mesto.

Dani ludaje traju do nedelje 12. septembra.