13.09.2021.

09:16

Foto: Rina

Srbija

PRINCEZA LJUBICA STIGLA NA OPLENAC! Dečji osmesi najbolje govore

Ovogodišnji Festival bio je pod sloganom "U zdravoj sredini rastu zdrava deca" i prema rečima organizatora zabeležio je visoku posećenost, a aktivnosti su bile osmišljene za decu od šest meseci pa na dalje.

- Aktivnosti na Festivalu osmišljene su u tri glavna pravca, zdrava ishrana, zdrave aktivnosti i zdravo okruženje. Na radionici zdrave hrane deca su imala priliku da se igraju sa voćem i povrćem a roditelji su mogli da porazgovaraju sa nutricionistima i tako da saznaju više o izbalansiranoj ishrani. Bilo  je i niz aktivnosti koje imaju za cilj da stimulišu njihov razvoj,  jahanje konja,  streličarstvo, borilačke veštine, kreativne radionice, grupni sportovi - rekla je princeza Ljubica Karađorđević.

Informer

Ove godine postavljena je i senzorna šuma koja je namenjena bebama, maloj deci i deci sa smetnjama u razvoju. 

- Ovo je bila stepenica i test za nas, ujedno i plan za dalje kako Oplenac oživeti i ispuniti dečicom. Obzirom da Festival ima dobrotvorni karakter plan za dalje je izgradnja igrališta za decu u Topoli - izjavila je princeza Ljubica.

Informer

Deci je na raspolaganju bila i zdrava, tadicionalna hrana od organskih namirnica koje stižu sa planinskih visova. Stotine mališana koji su stigli u pratnji roditelja najbolji su dokaz da se četvrti  po redu Dečiji festival željno iščekivao.