14.09.2021.

13:39

Foto:

Srbija

BEZ MASKE I DISTANCE PRETI KAZNA DO 300.000 DINARA! Zbog korone represivne mere u Kragujevcu!

Zbog toga u Kragujevcu kreću sa primenom od danas stroge kontrole nad primenom protivepidemijskih mera. Prema rečima Gordane Damjanović, člana Kriznog štaba i članica gradskog veća za zdravstvo „ stogo će se pratiti javna okupljanja, sportski događaji, hoteli, kongresne sale, slavlja, trgovinski lanci i tržni centri, pijace, javni saobraćaj i taksi prevoz“.

- Očigledno je da samo represivne mere mogu da dozovu svesti naš narod koji se toliko opustio i prenebrego činjenicu da je virus u mladoj populaciji koja se nije vakcinisala preživeo leto, i sada se polako poveća broj novozaraženih. Biće kažnjavanja, kaže Gordana Damjanović.

Muzički događaji koji okupljaju veliki broj ljudi će biti kontrolisani jer u zatvorenom prostoru moraju da se poštuju distanca, a pevač mora da bude udaljen deset metara od gostiju. Osoblje mora da nosi maske.

Uz to i dezo barijere i radno vreme do 12 sati rednim danom i do jedan vikendom. Stolovi razmaknuti četiri metra između sebe.

Kazne su ugostitelje su visoke, tako da za privatna lica iznose 150.000, za vlasnika 300.000, a za odgovorno lice 50.000 dinara, uz zabranu rada od tri dana.