14.09.2021.

16:49

Foto: Shutterstock

Srbija

NEVEROVATNO! Pazarci od lekara traže potvrdu o imunizaciji, a nisu primili vakcinu

- Tražili su da im se izda potvrda kao da su vakcinisani, a oni nisu primili vakcinu. Mi to zaista ne radimo. Prvo moraju da prime vakcinu pa tek onda da dobiju potvrdu sa kodom. Posle mogu da podignu taj zeleni sertifikat koji im je potreban za putovanja - rekla je alergolog Vesna Đoković.


Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić rekao je za Informer da ne zna za ovakve zahteve građana jer njegova ustanova ne vrši imunizaciju stanovništva.


- Verujte da to sada prvi put od vas čujem i iznenađen sam. To je nemoguće. Naša obaveza je da obezbedimo dovoljan broj vakcina za sve građane, a imunizaciju ne obavlja naša ustanova. Pravilo je da takve potvrde dobijaju samo oni građani koji su primili vakcine - rekao je Spahić.


U Novom Pazaru procenat vakcinisanih je među najnižim u Srbiji ali je poslednjih dana primećeno veće interesovanje građana za imunizaciju. Sve do prethodne nedelje na vakcinalnim punktovima dolazilo je dvadesetak građana dnevno, a juče je vakcinu primilo 370 osoba. Inače, u novopazarskoj bolnici na lečenju se nalazi 200 osoba.