18.09.2021.

10:25

Foto: I. M.

Srbija

Radovi u Gornjem Milanovcu... Počela rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

- Asfaltiranje je planirano u dva sloja da bi saobraćajnica, osim za putnička, bila pogodna i za teretna vozila. Kako je naredne godine  u planu rekonstrukcija Takovske ulice, kroz ovaj deo grada saobraćaj će biti frekventniji, a upravo će ulica Vuka Karadžića služiti kao alternativni pravac - izjavio je Dejan Kovačević, predesednik Opštine Gornji Milanovac, koji je juče obišao radove.

- Vrednost radova je 14 miliona dinara.Tekuća godina je rekordna po ulaganjima u infrastrukturne projekte, a  jedna od najznačajnijih saobraćajnica koja se rekonstruiše je svakako Ulica Vuka Karadžića. Veoma sam zadovoljan dinamikom obavljanja posla - rekao je Kovačević. 

On je naveo da očekuje završetak radova i pre ugovorenog roka, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Oba sloja asfalta na deonici puta koja se izgrađuje, kako je rekao, trebalo bi da budu postavljena do kraja nedelje.

U prvoj fazi radova na rekonstrukciji ove ulice na ovoj trasi postavljeni su novi ivičnjaci, a JKP je izvršilo zamenu vodovodnih cevi, kao i sanaciju kvarova na vodovodnoj mreži.