02.10.2021.

15:34

Foto:

Srbija

BIĆE OPLENAČKE BERBE! Ove godine kao nikad pre, evo programa Berbe i Sabora/FOTO/

Obeležavanje Oplenačke berbe otpočeće u  petak, dečjim programom na Vinskom trgu od 10 časova. Svečano otvaranje 58. Oplenačke berbe zakazano je za  14 časova  u Karađorđevom gradu a od 15:30 započeće i obeležavanje manifestacije „Miholjski susreti sela“. 

U 16 časova u vinskoj ulici svečano će biti otvoren sajam vina, suvenira i domaće radinosti dok je za 18 časova zakazana etnomuzikološka radionica, pevanje iz vika ili kako naučiti pevanje iz vika, moderator profesor dr. Dimitrije Golemović, Vizitorski centar.

Informer

 

Drugog dana Oplenačke berbe, u subotu od 7 časova započeće takmičenje u pripremi gulaša „Kraljevski kotlić“ na platou ispred Vizitorskog centra a za 10 časova je zakazan Kulturno umetnički program na Vinskom trgu. U 10 časova održaće se Nacionalna izložba pasa svih rasa na Fudbalskom igralištu u selu Žabare.

Od 12 časova je izložba grozđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Srednje škole „Kralj Petar I“. U 13 časova na Vinskom trgu dodeliće se nagrade sa 17. Međunarodnog ocenjivanja vina i rakija. U 14:30 sa Oplenca do Karađorđevog grada proćiće svečani defile učesnika Sabora izvornog narodnog stvaralaštva a u 15 časova Sabor će biti svečano i otvoren u Karađođevom gradu. Za 19 časova zakazan je koncert Dejana Petrovića i Big Benda na Vinskom trgu.

Informer

 

Poslednjeg dana Oplenačke berbe, u nedelju u 11 časova održaće se koncert KUD Oplenac sa gostima na Vinskom trgu a od 12 časova X susreti mladih pevačkih grupa Srbije. U 17 časova na Vinskom trgu koncert će održati i „Amadeus bend“ čime će se i završiti ovogodišnja Oplenačka berba.