07.10.2021.

14:30

Foto: R.B.

Srbija

PESNIČKI FIJAKER PROŠAO KROZ KRUŠEVAC! Šuća fijakerista na jubilarnu trasu poveo i unuke, DEČJA JE NEDELJA!

Tradicionalni kruševački Pesnički fijaker, koji ove godine proslavlja dvadesetogodišnji jubilej postojanja, krenuo je sa Platoa ispred Kluba Kulturnog centra i Trga glumaca u Kruševcu.

Informer

 

Posle pozdravne reči predstavnika Kulturnog centra Kruševac , dečiji ,,fijakeristi,, krenuli su zacrtanom maršrutom pod sloganom Dečje nedelje ,, Dete je dete, da ga volite i razuzmete,,.

Provozali su se kruševačkiim ulicama i posetili nekoliko škola. Provozao ih je, po dvadeseti put, svojim starim fijakerom Milovan Mića Urošević (70), zvani Šuća, iz Vitanovca, jedini fijakerista u kruševačkom regionu i šire.

Informer

 

- Ovim se poslom bavim godinama. Bavio se otac, deda, evo sad sin i moj unuk, a fijaker nam je iz 1897. godine. Tako je to kod nas- unikatnio. Vozimo svadbe, kršetnja, sva veselja, a evo godinama i pesnike. Sa Pesničkim fijakerom družimo se punih dvadeset godina-priča nam Mića Urošević. Sa njim su na jubilarnoj dvadesetoj maršruti unuci Pavle i Aleksandar, unuke Anđela i Teodora, kao i 
njihov ujak Hadži Goran Zajić.

Informer

 

Pesnici Branimir Rosić, Vlasta Cenić i prijatelji dece Kruševca, po hladnom i vetrovitom vremenu, uputili su se najpre ka Školi ,,Nada Popović,, obišli su još nekoliko škola, provozali se oko Spomenika Kosovskih junaka i drugih istorijskih znamenitosti Lazarevog carskog grada.