08.10.2021.

16:48

Foto: V.N.

Srbija

U KIKINDI NEMA ZIME! Toplana počela tople probe, a grejanje moguće i pre 15. oktobra/FOTO/

Iz JP „Toplana“ Kikinda ističu da će, zbog najavljenog hladnog vremena, započeti grejanje u ponedeljak, 11. oktobra, u jutarnjim i večernjim časovima.

Informer

 

- Ukoliko Republički hidrometeorološki zavod najavi da će pre zvaničnog početka nove grejne sezone 15. oktobra prosečna temperatura u Kikindi biti ispod 12 stepeni tri dana uzastopno, daljinsko grejanje startovaće i ranije. Sve instalacije daljinskog grejanja su pod pritiskom i u pripravnosti za početak grejne sezone- najavljuju iz JP „Toplana“.

Informer

 

Podsetimo, Grad Kikinda umanjio je cenu daljinjskog grejanja za 8 odsto, a pojeftinjenje je stupilo na snagu 1. februara ove godine. Za potrošače koji imaju kalorimetre, niža cena prelazi i 14 odsto.

Informer

 

Tokom grejne sezone koja traje šest meseci, cena grejanja stambenog prostora sa PDV-om po kvadratu je 162, 92 dinara, a poslovnog 203, 65 dinara. Kada su u pitanju korisnici koji imaju kalorimetar, grejanje u stanju košta 6, 45 dinara po kilovat času, dok je za poslovni prostor cena 8, 06 dinara.

Informer

 

Van grejne sezone u stambenom prostoru, cena sa PDV-om je 40, 73 dinara po kvadratu, dok se za poslovni prostor u istom periodu plaća 50, 90 dinara.