26.10.2021.

15:19

Foto: V.N.

Srbija

U KIKINDI MISLE NA NAJMLAĐE I NJIHOVE RODITELJE! Sedmu godinu zaredom podeljeni paketi za bebe/FOTO/

Roditeljima beba rođenim jula, avgusta i septembra, Grad Kikinda upriličio je dodelu 134 poklon paketa u Svečanoj sali Gradske kuće. Četvrta i ujedno poslednja ovogodišnja akcija kikindskog “Bebi kluba” održana je tradicionalno uz prisustvo roditelja sa novorođenčadima, gradonačelnika Nikole Lukača i njegove zamenice Dijane Jakšić Kiurski.

Informer

 

- Kao roditelj, znam da je u određenim okolnostima teško podizati decu, a ovo je jedan skroman način da Grad pomogne sugrađanima u najvažnijem poslu, a to je roditeljstvo. Naši novi stanovnici imaće uvek maksimalnu podršku lokalne samouprave, u želji da zajednički kreiramo bolje uslove za život u Kikindi- rekao je Lukač.

S obzirom da je reč o meri koja roditeljima, pogotovo mladima, treba da olakša prve dane u životima njihovih beba, poklon paketi sadrže multifunkcionalnu stolicu, pelene, torbu, peškir i “Radosnicu”, u vrednosti od 8 hiljada dinara.

Informer

 

- U okviru Programa podrške deci i porodici sa decom, iz gradskog budžeta je za ovu namenu opredeljeno pet miliona dinara. Imajući u vidu veoma nepovoljnu demografsku sliku, ovim gestom želimo da se zahvalimo roditeljima i čestitamo ima na prinovama.

Važno je da se prema tom uzvišenom činu, rađanju novog života, ophodimo sa puno ljubavi, poštovanja i razumevanja, kao i da pokažemo visok stepen odgovornosti-istakla je zamenica gradonačelnika.