30.10.2021.

15:01

Foto: R.B.

Srbija

SVEČANOST U KRUŠEVCU! Otvorena renkonstruisana Dnevna bolnica za onkologiju

Ukupna donacija za Opštu bolnicu Kruševac iznosi više od 20 miliona dinara.  Dnevna bolnica za onkološke poacijente je kompletno renovirana i opremljena novom medicinskom opremom  u kojoj su: visokorezulativni 12-kanalni EKG aparat, sterilizator i sigurnosna komora za pripremu hemioterapijskih, antitumoralnih lekova.

Kroz donaciju za dnevnu bolnicu, ukupne vrednosti više od 15 miliona dinara, bolnica je dobila i 16 elektromotornih stolica za dijalizu. Fondacija Ana i Vlade Divac i bračni par Erne donirali su dodatna sredstva Opštoj bolnici u Kruševcu za uvođenje sistema za dovod kiseonika za 42 nova bolnička mesta kao i u prateća medicinska sredstva neophodna za zbrinjavanje pacijenata
kojima je kiseonik neophodan.

Ovo Opštoj bolnici daje mogućnost da, u proširenom kapacitetu, zbrinjava obolele od kovida sa težom kliničkom slikom.

U Dnevnoj bolnici za onkološke pacijente godišnje se obavi izmedju 25 i 28 000 pregleda, odnosno oko 80 pregleda svakog dana. Dr Vesna Stević Gajić, v.d. direktora Opšte bolnice rekla je da je u proseku u Dnevnoj bolnici svakog dana oko 30 pacijenata na hemioterapiji.

Donacija Opštoj bolnici u Kruševcu je jedna u nizu akcija kojima Fondacija Ana i Vlade divac pomažu ljudima tokom pandemije, prvenstveno zdravstvenim radnicima i građanima koji su oboleli od kovida. Od početka 2020. godine Fondacija je pružila pomoć u vrednosti od 650.000 dolara.