03.11.2021.

08:01

Foto: Informer

Srbija

Na putevima smanjena vidljivost zbog magle!


Zbog magle tokom jutra i večeri na pojedinim deonicama pored reka i u kotlinama vidljivost može biti manja od 100 metara, saopštio je AMS S.

Vidljivost je smanjena na stotinak metara, na području Smederevske Palanke, Kraljeva, na autoputu Miloš Veliki kod Takova i Ljiga, u leskovačkoj kotlini, grdeličkoj, sićevačkoj i ovčarsko kablarskoj klisuri, ali je može biti i na ostalim putevima pored reka i jezera.

Prema informacijama Uprave granične policije, u 5:15 časova, kamioni na Horgošu, na izlazu, čekaju 420 minuta, Kelebiji 360, Gradini 360, Batrovcima 360, Bezdanu 420, Šidu i na Bogojevu po 300 minuta.

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim deonicama

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je jutros da je na auto-putu E-75, zbog pojave magle mestimično smanjena vidljivost na 50 do 100 metara.

NA auto-put E-80, zbog magle je mestimično smanjena vidljivost na 50 do 100 metara, a vidljivost je smanjena i na auto-putu E-763, deonica petlja Surčin jug - petlja Ub i na auto-putu E-70, deonica petlja Dobanovci - petlja Beograd.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.