06.11.2021.

10:55

Foto: VIK Zrenjanin

Srbija

EKIPE VODOVODA DANONOĆNO NA ULICAMA! Opalo lišće zajedno sa velikom vodom prouzrokovalo BROJNA ZAGUŠENJA/FOTO/

Oni čine velike napore kako bi pojedine ulice oslobodile velike kolučine vode na kolovozu i trotoarima.

Informer

 

Iako je sistem gradske kišne kanalizacione mreže koncipiran tako da može da prihvati pomenute količine padavina,  problem predstavlja velika količina lišća koja je zajedno sa vodom dospela u atmosfersku mrežu i prouzrokovala značajan broj zagušenja.

Informer

 

Uz upotrebu specijalizovanih vozila za odgušenje kanalizacione mreže Voma, mobilnih pumpi i teške mehanizacije otklanjanju se  zagušenja atmosferske kanalizacione mreže i uklanjanja voda sa kolovoza.

Informer

 

- Do sada su rešena zagušenja i uklonjene zadržane vode sa pešačke staze kod nadvožnjakau i na magistrali u naselju Bagljaš, kod zgrade suda, na raskrsnici kod  Tomaševačkog groblja, u naselju 4. jul, Topličinoj i Svetosavskoj ulici, kod glavne autobuske stanice i na brojnim drugim lokacijama u gradu - kaže Siniša Gajin iz zrenjaninskog Vodovoda.

Informer

 

On ističe da će dežurne ekipe sve dok kiša ne prestane, nastaviti neprekidno dežurstvo i rad na terenu kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja i kretanja pešaka, funkcionisanje institucija od prioritetnog značaja i sačuvala imovina i bezbednost građana.