17.11.2021.

12:15

Foto: V.J.

Srbija

MIRA PLETE ZA "CEO" MAJDANPEK! Čarape od prirodne vune radi na licu mesta, od velike potražnje SVE NE MOŽE DA POSTIGNE/FOTO/

Njoj kako kažu oni koji su joj redovni kupci, ne može ništa ni korona niti hladnoća, da se iz svog sela, sedam kilometara udeljenog od Majdanpeka, uputi i ponudi potpuno zdrave proizvode.

,, Navikla sam da radim. Jednostavno ne mirujem. Ne mogu da zamislim da ne dođem i ponudim mojim kupcima, sve što se nalazi u mojoj bašti ali i ono što sama napravim. Pečem i rakiju, pravim pravi homoljski sir koji je najtraženiji, ali na licu mesta pletem i tople čarape koje ne mogu da ispletem kolika je potražnja.

Informer

 

Evo, trenutno čekam čoveka koji mi je naručio pet pari, kaže za Informer Mira, kako je svi ovde znaju i napominje da je bolje da dolazi i prodaje svoju robu nego na druge gluposti da troši novac. Inače, ponosno napominje da poštuje epidemiološke mere i da očekuje da istekne vreme kako bi primila treću dozu vakcine.

Da je ova žena postala veoma draga većini, kaže i Majdanpečanin koga smo zatekli da od Mire pazari svežu mladu blitvu ali i zdrave dunje.

Informer

 

,, Kupujem od nje svakoga dana. Na pijacu i ne idem, jer znam da Mira nudi vrhunske proizdvode. Zdrave, domaće, neprskane, ističe meštanin Majdnapeka.

Kako i sama kaže, nije joj hladno, ovde plete, popije topao čaj koji joj donose zaposleni iz obližnje Osnovne škole a često je iz Centra za kulturu počaste doručkom, vrućim burekom.

Nama se izuzetno obradovala. Kako kaže, ova simpatična i vredna žena, voli novinare, prati dešavanja kad god može, nudeći od srca zrele dunje i ukusne mušmule.