19.11.2021.

12:57

Foto: N.B.

Srbija

DRAGAN NESEBIČNO POMAŽE DECI SA KOSOVA! Najviše gradsko priznanje za mitrovačkog humanitarca/FOTO/

-Sve potiče iz porodice, vaspitavani smo u duhu pravoslavlja i svetosavlja! Nas troje dece odrasli smo u slamarici, na ivici bede, ali u slozi i ljubavi, delili i poslednji komad hleba, od malih nogu vaspitavani da pomažemo slabije, nemoćne i siromašne.

Sećam se svoje prve humanitarne akcije išao sam u peti razred Osnovne škole "Jovan Popović", kada sam sa još nekoliko drugova prikupljao sekundarne sirovine čijom prodajom smo omogućili lečenje našeg druga, priča Dragan Božič, predsednik Udruženja Kraljevine Srbije i Mesne zajednice Blok B u Sremskoj Mitrovici.

Informer

 

Humanitarne akcije nizale su se tokom celog njegovog života, a rado se, kaže, priseća godina provedenih u mitrovačkom gigantu "Matrozu" i pomoći socijalno ugroženim radničkim porodicama.

- Naše Udruženje Kraljevina Srbija radi pod patronatom kraljevske porodice Karađorđević, uz saradnju sa Fondom princeze Katarine i Grada Sremska Mitrovica. Već deset godina pomažemo decu iz Kosovskog Pomoravlja, konvoji pomoći sa hranom, odećom, nameštajem, građevinskim  materijalom, stokom, školskim priborom idu iz Sremske Mitrovice na Kosovo, bez ikakvih problema sa tamošnjim vlastima. U akciju su uključene i sve mitrovačke škole, prosvetni radnici, učenici i njihovi roditelji, od kojih mnogi idu sa nama na Kosovo, kaže Božić, pripremajući veliku akciju pomoći za 2.800 dece iz Kosovskog Pomoravlja za Svetog Savu.

Informer

 

Napominje da je samo u ovoj godini u saradnji sa Srbima iz SAD, iz Čikaga usmereno 50.000 dolara u kompjuterima, tabletima i ostalom školskom priboru, hrani i odeći za decu sa Kosova, dok će se humanitarne akcije za naredni Uskrs proširiti i na 5.000 dece iz Opštine Gračanica na Kosovu.