20.11.2021.

14:29

Foto: Borci za Bor

Srbija

,,BORCI ZA BOR,, I NEKE NOVE KLINCE! Povodom Dana prevremeno rođene dece priredili humanitarni žur/FOTO/

Udruženje ,,Borci za Bor,, nastavljaju svoju misiju organizovanja humanitarnih akcija u svom gradu. Ovoga puta obeležavanje Međunarodnog dana prevremeno rođene dece ,,Ljubičasti novembar,, okupio je veliki broj mališana i njihovih roditelja u centru Bora.

Informer

 

,, Kao i u ostalim gradskim sredinama i mi smo imali nameru da pružimo podršku ,,malim divovima ,, i na prigodan način obeležimo Dan prevremeno rođene dece . Mini žurka okupila je veliki broj mališana i njihovih roditelja, koji su se uz dečije pesmice , klovnove, ljubičaste balone , slatkiše koje smo im podelili lepo družili , zabavili i proveli jedno lepo novembarsko popodne, kaže za Informer Dalibor Jović iz Udruženja ,,Borci za Bor,,

Informer

 

Budući da su ova deca odmah po rođenju izložena nekoj vrsti problema, odvojeni su od svojih majki zbog posebnog tretmana lečenja i nege, sa druge strane majke su izložene stresu i strahu zbog svega toga, svaki vid pomoći i podrške ovoj deci i njihovim roditeljima je od velikog značaja.

Informer

 

Tako da su se u Udruženju ,, Borci za Bor ,, potrudili da im po prvi put ovako nešto priušte i da oko stotinak ,, malih divova,, iz Bora uživaju na pravi način. Uz ovo borsko udruženje podšrka je stigla i od privatnih firmi. Svi su oni kako navodi Dalibor Jović, deci iz grada rudara pored novčane podrške pomogli i srcem.