25.11.2021.

15:46

Foto: V.N.

Srbija

KUTIJA ŽELJA MAMI DEČIJE OSMEHE! Crvena škrinja polako se puni, deca pisma šalju Deda Mrazu/foto/

Dašak novogodišnjeg raspoloženja stigao je u Kikindu, sada već tradicionalnim postavljanjem kutije želja na trgu ispred Gradske kuće, u koju deca do deset godina mogu da ubace pisma sa željenim poklonima koje će im Deda Mraz doneti na kućnu adresu.

Informer

 

Novogodišnji i božićni praznici su pred vratima, a sa njima i kutija želja na gradskom trgu, smeštena u samo za nju specijalno napravljenoj novogodišnjoj kućici, kojoj se svake godine neobično obraduju kikindski mališani. Prazničnog raspoloženja nikada ne manjka, pa je još od ponedeljka crvena „čarobna“ škrinja počela polako da se puni, a tako će biti sve do 12. decembra.

Informer

 

Devetu godinu zaredom, svako dečije pismo Deda Mraz otvori i sa pažnjom pročita, a onda im u pratnji Snežne kraljice pokuca na vrata sa traženim poklonom u paketiću. Šestogodišnja Lorena došla je sa majkom da pošalje Deda Mrazu svoju želju.

- Poželela sam igračku jednoroga-otkriva nam Lorena. Dunja, Dimitra i Uroš veselo trčkaraju oko kutije želja u pratnji roditelja, baka i deka. Njihovu prazničnu čežnju deka u crvenom odelu pretvoriće u novogodišnji poklon.

Informer

 

- Želja im je da dobiju igračke i slatkiše. Sve smo lepo napisali i ubacili u kutiju želja-kažu njihovi roditelji.

U pismu je potrebno da se napiše ime i prezime deteta, datum rođenja, tačna adresa i mesto stanovanja, ali i broj telefona roditelja ili staratelja.

Na adrese kikindskih mališana Deda Mraz i Snežna kraljica, u pratnji gardonačelnika Nikole Lukača, prošle godine odneli su oko 5.000 novogodišnjih paketića.