07.12.2021.

14:17

Foto:

Srbija

Ovo su najniže cene kuća u Srbiji!

U zavisnosti od grada koji odredite za život ili ulaganje u nekretnine, u Srbiji je trenutno mešovita situacija kada kada se radi o cenama kuća po kvadratnom metru. U zavisnosti od toga da li ste se odlučili za centar nekog od većih gradova ili za periferiju, rastu i cene.

Prema oglašivačima na sajtu Nekretnine.rs, pronašli smo najniže cene kvadrata kuće u Srbiji, gledano po lokacijama centar i periferija u 12 najvećih srpskih gradova. Najveći raspon cena, nalazi se u Beogradu, gde je zabeležena najskuplja najniža cena kvadratnog metra, dok se najjeftiniji kvadrat na periferiji, nalazi u Nišu.

Beograd

U užem centru grada, najniža cena kvadrata kuće u Beogradu iznosi 1.200 evra po kvadratnom metru. Kada se radi o periferiji, kvadrat kuće može se naći već od oko 90 evra, koliko je potrebno izdvojiti za najnižu cenu kvadratnog metra kuće na obodu grada.

Novi Sad

Kada se radi o kućama u Novom Sadu, najniža cena nekretnine u centru grada, iznosi 858 evra po kvadratnom metru. Nešto povoljnija situacija je na periferiji, gde je za najnižu cenu kvadrata kuće u Novom Sadu, potrebno izdvojiti 180 evra.

Niš

Prema oglašivačima na sajtu Nekretnine.rs, za najnižu cenu kvadrata kuće u centru Niša, potrebno je izdvojiti 357 evra po kvadratnom metru. Na istoj lokaciji, samo na periferiji, potrebno je izdvojiti nešto preko 66 evra po kvadratnom metru kuće u Nišu.

Kragujevac

U centru Kragujevca, najniža cena kvadrata kreće se već od 349, 5 evra po kvadratnom metru kuće. Prema oglašivačima na sajtu Nekretnine.rs, za kvadrat kuće na periferiji , potrebno je izdvojiti 90 evra po metru kvadratnom kuće u Kragujevcu.

Subotica

Najniža cena kvadrata kuće u centru Subotice, iznosi 312, 5 evra po kvadratnom metru nekretnine. Na periferiji grada, potrebno je izdvojiti skoro 230 evra po kvadratnom metru kuće u Subotici.

Leskovac

U centru Leskovca, najniža cena kvadratnog metra nekretnine iznosi 350 evra, dok je za kvadratni metar na periferiji grada, potrebno izdvojiti 188 evra, koliko iznosi najniža cena kvadratnog metra kuće u Leskovcu.

Kruševac

Najniža cena kvadrata kuće u centru Kruševca, iznosi 316 evra po kvadratnom metru nekretnine, dok je za najnižu cenu kvadrata na periferiji grada, potrebno izdvojiti 116 evra, koliko košta kvadratni metar kuće u Kruševcu.

Kraljevo

Najniža cena kvadrata, kada se radi o centu Kraljeva, iznosi 255 evra po kvadratnom metru nekretnine, dok je na periferiji grada potrebno izdvojiti oko 295 evra po kvadratnom metru za kupovinu kuće u Kraljevu.

Zrenjanin

Kada se radi o prodaji kuća u Zrenjaninu, u centru, najniža cena kvadrata iznosi 224 evra, koliko je potrebno izdvojiti za kvadratni metar nekretnine, dok cena kvadrata na periferiji iznosi 125 evra po kvadratnom metru kuće u Zrenjaninu.

Pančevo

Kvadratni metar kuće u Pančevu, kada se radi o najnižoj ceni iznosi 531 evro, dok je za kvadratni metar na periferiji grada, potrebno izdvojiti 403 evra, koliko iznosi najniža cena kuće u Pančevu.

Čačak

Kada se radi o kućama u Čačku, najniža cena nekretnine u centru grada, iznosi 440 evra po kvadratnom metru. Nešto povoljnija situacija je na periferiji, gde je za najnižu cenu kvadrata kuće u Čačku, potrebno izdvojiti 240 evra.

Šabac

Najniža cena kvadrata kuće u centru Šapca, iznosi nešto više od 356 evra po kvadratnom metru nekretnine. Na periferiji grada, potrebno je izdvojiti skoro 250 evra po kvadratnom metru kuće u Šapcu.

Smederevo

Kada se radi o kućama u Smederevu, prema oglašivačima na sajtu Nekretnine.rs, najniža cena nekretnine u centru grada, iznosi 372 evra po kvadratnom metru. Nešto povoljnija situacija je na periferiji, gde je za najnižu cenu kvadrata kuće u Smederevu, potrebno izdvojiti 180 evra.