09.12.2021.

16:37

Foto: Informer DN

Srbija

ČAČANI ODUVALI KORONU! Medicinari mogu na odmor, konačno dobre vesti iz Moravičkog okruga!

Direktor Opšte bolnice Čačak dr Miroslav Sretenović je izjavio da se u narednim danima planira i zatvaranje kovid paviljona i njihovo vraćanje u pređašnju funkciju radi lečenja nekovid pacijenata.

- Osoblje bolnice je od ponedeljka ponovo počelo da koristi godišnje odmore, a reč je o odmorima još iz 2020. godine. Ovaj period je zaista bio prenapregnut i sa fizičkog, ali i sa prishičkog aspekta, jer su zdravstveni radnici bili pod stalnim stresom. Sada sve zavisi od virusa. Kako nam on bude dozvoljavao, tako ćemo se i ponašati i organizovati. Nadamo se relaksaciji situacije – rekao je dr Sretenović.

Informer

 

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 50 pacijenta, isto koliko i juče. U sredu nije bilo smrtnih ishoda od posledica korona infekcije, saopštili su iz Radnog tima za praćenje šitenja virusa korona u Čačku.

Ove nedelje prvi put nakon četiri meseca nije bio nijedan prijem u čačansku kovid bolnicu, tačnije u sredu. Prema današnjem izveštaju Radnog tima za praćenje širenja virusa korona u Čačku, poslednja 24 sata u covid bolnici nije bilo smrtnih ishoda, u respiratornom centru je 10 bolesnika, dok je 50 na kovid odeljenjima.