10.12.2021.

10:12

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Srbija

SNEŽNA MEĆAVA U NEDELJU! U Beogradu će pasti čak 15 centimetara snega!

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je prognozu za naredne dane i najavio zahlađenje.

- Za vikend kiša, brdsko-planinski sneg, a u nedelju i ponedeljak sneg u nizijama ponegde i to najpre na jugoistoku regiona. Od 15.12. do oko 20.12. najverovatnije suvo, zatim trenutno stoji signal za vrlo hladan kraj decembra i početak januara- istakao je Čubrilo.

Sutra promenjljivo oblačno, ponegde uz slabe padavine, pre svega na jugu, dok subota donosi uticaj novog ciklona, naoblačenje i kišu u nižim i sneg utglamvom preko 500mnv. Krajem dana padavine će oslabiti.

U petka dnevni maksimum od +2 do +8, a u subotu od 0 do +5 stepeni Celzijusa.

- Sa trenutnim ažuriranjem modela sve su veće šanse da kolilčine snega nad velikim delom regiona budu nad istokom i jugoistokom regiona, severom Crne Gore Gore i ponegde nad istokom BIH.

Sredinom sledeće nedelje suvo, dok bi oko 21.12. moglo uslediti izmeštanje anticikona na sever te bi to oko 25.12. uslovilo spuštanje vrlo hladnog vazduha.

- Najverovntije da će se do sutra uveče enigma oko snega rešiti, a na kartama imati objašenje gde bi i koliko snega trebalo pasti jer će odlučivati izmene u putanji i za oko 50km - zaključio je Čubrilo.