11.12.2021.

16:22

Foto: Twitter printscreen/mima_p_p

Srbija

SUSPENDOVAN TRENER KOJI JE UDARIO MALU KOŠARKAŠICU! Posle izliva jezivog nasilja nad devojčicom, NEĆE SE ZAVRŠITI SAMO NA OVOME

- Zgrožen sam nasiljem trenera koji je odmah procesuiran. Zahvaljujem se svima koji su reagovali na skandalozno ponašanje trenera, a posebno Igoru Juriću i srpskom olimpijcu Čabi Silađiju. 

Grad Кragujevac je preduzeo sve korake u skladu sa zakonom. Trener je suspendovan, a nakon suspenzije uslediće otkaz,rekao je Dašić. Nakon razovora sa majkom deteta, postoji uverenje  da će grad Кragujevac učiniti sve da se nasilje nad decom nikada ne ponovi. 

Informer

OSUDIO NASILJE! Nikola Dašić

Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu organizovala je sastanak sa roditeljima i decom iz celog tima. Uz prisustvo stručnog lica obavljen je razgovor sa svom decom i održano predavanje o nultoj toleranciji na sve oblike nasilja prema deci i mladima.

Gordana Damnjanović je istakla potrebu da " mladi imaju više razumevanja i tolernacije, da pružaju podršku jedni drugima i da ne ćute ili trpe bilo kakvo nasilje." 

U saradnji sa Školskom upravom rukovodstvo Sportskog privrednog društva Radnički upoznato je sa svim preventivnim programima, protokolima i procedurama, tako da će SPD Radnički pristupiti izradi sopstvene procedure. 

Grad Кragujevac uputiće inicijativu Ministarstvu omladine i sporta za izradu posebnih protokola kad je reč o sportu. 
 

SKANDALČINA POTRESA SRBIJU! Trener na tajm-autu UDARIO maloletnu devojčicu /VIDEO/