14.12.2021.

18:09

Foto: V.N.

Srbija

SOVEMBAR TRAJE I SREĆU NAM DAJE! Simbol Kikinde u rukama mališana, dobio novu dimenziju/FOTO/

Radovi nastali sopstvenim rukama učenika nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Sova ušara postala je simbol Kikinde, koja je zahvaljujući ovoj mudroj i korisnoj ptici proglašena njenim najvećim urbanim staništem na svetu. Napravljena od različitih materijala, sova je dobila mnogo novih lica interpretiranih na duhovite načine.

Informer

 

Sove smo pravili od sapuna, crtali smo ih, klesali smo u cigle, imamo sove koje smo napravili i od novina, perja... Nastalo je puno radova, jer su bili angažovani učenici od prvog do osmog razreda, kaže Dunja Dražić, učenica šestog razreda OŠ „Vasa Stajić“ u Mokrinu.

Informer

 

Ideja za izložbu proistekla je 26. novembra, u okviru centralne manifestacije „Sovembar“, rekla je Olivera Šogorov iz Turističke organizacije Grada Kikinde.

Informer

 

- Videli smo da su se učenici osnovnih i srednjih škola zaista potrudili da predstave znanje i maštu kada su u pitanju sove ušare u našem gradu. Odlučili smo da im ovom izložbom pružimo zahvalnost za trud i veliku kreativnost, a da na ovaj način i njihovi rođaci, prijatelji i svi Kikinđani mogu da vide šta su deca uradila. Da se vidi da nismo tokom „Sovembra“ fokusirani samo na jedan dan ili par sati, izjavila je Šogorov.

Izložba u galerijskom prostoru Kulturnog centra biće otvorena do 17. decembra, od 8 do 20 časova.