21.12.2021.

16:59

Foto: V.N.

Srbija

BAJKERI DONELI BRDO PAKETIĆA! Deda Mrazovi na motorima obradovali i VELIKE I MALE (VIDEO,FOTO)

Još jednom su pokazali da njihov način života i razmišljanja, vetar u kosi, adrenalin i osećaj slobode, podrazumeva čvrst karakter, čast i veliko srce.

Koliko god da vole svoje motore, bajkerima su deca na prvom mestu. I ove godine, “moto mrazovi” protutnjali su kikindskim ulicama u crvenim odorama, izazvavši oduševljenje građana, a najviše sui m se obradovali mališani u vrtićima. Na opšte oduševljenje, prigrlili su čistog srca žestoke momke na motorima.

- Ko je bio dobar?-upitao je Deda Mraz iz MK “Banatski bajkeri”.

- Mi!-uglas su odgovorili mališani iz vrtića “Poletarac”, koje su “opaki” momci i devojke mekog srca prvo obišli, i poleteli Deda Mrazu u zagrljaj.

Informer

 

Ovu humanu akciju “Banatski bajkeri” organizuju četvrtu godinu zaredom, uz veliki odaziv kikindskih preduzetnika, koji su i ovog puta nesebično pomogli. Uzajamna je sreća i poseban osećaj koji preplavi srca mališana i bajkera pri njihovom susretu, a lica im obasja blagost jedinstvena dobrim dušama.

- Obišli smo decu u tri zabavišta, “Poletarac”, “Mendo” i “Leptirić” i podelili oko 270 paketića. Preko četrdeset preduzetnika dobre volje učestvovalo je ove godine i pomoglo da sakupimo darove za mališane.

Informer

 

Verujete nam da smo srećniji od dece, što možemo da im ulepšamo ovo vreme darivanja, izmamimo im osmeh na licima, ali i oni nama, kada vidimo nam se mnogo obaraduju, i nama i motorima. Zaista nam je puno srce, dečija sreća ne može ni sa čim da se poredi. Sada će nam praznici biti mnogo lepši, a duša ispunjena-kaže Ferenc Tamaš, predsednik MK “Banatski bajkeri”.

Informer

 

U ovogodišnjoj humanoj misiji, ovi dobri ljudi odneli su juče pakete sa slatkišima u Predškolsku ustanovu “Dragoljub Udicki” koji su namenjeni za decu na Kosmetu.

- Dopremili smo oko 10 hiljada slatkiša u kutijama, jer nam je rečeno da će tako lakše prevozom stići do željene adrese. Za mališane na Kosovu prikupićemo još paketića-najavio je Tamaš. Ljubav i empatija, emocije svojstvene ljudima, ovakvim akcijama potvrđju da, uprkos svemu, nisu iščezle.